Belcar Midsummer Race - Review

Een 22ste plaats algemeen en 4e in de klasse is het eindresultaat van het duo Grutman–Van Samang in de Belcar Midsummer Race.

De kwalificaties werden op vakkundige wijze afgewerkt door Paul en Bart met een mooie 14de plaats algemeen, en een 3e plaats in Divisie 3. Met een chrono van 1.38.370, kon de Porsche Biturbo postvatten vlak achter de snelle Porsche 997 van de gebroeders Thiers, en de Ultima van Derdaele-Empsen.

Bart is bijzonder tevreden met deze chrono: “Na mijn pirouette in de eerste kwalificatiesessie was het even terug zoeken naar het juiste ritme. In deze eerste sessie ben ik met een set oude slicks vertrokken, maar ik kon al vrij vlot snelle chrono’s laten noteren. Er was ook een probleem met de remdruk waardoor ik moeilijk voluit kon gaan."

Tussen de twee kwalificatiesessies heeft het team nog een oplossing gevonden voor het probleem met de remdruk. Tijdens de tweede kwalificatiesessie kon Bart met een setje vers rubber op jacht naar een snelle chrono.

Bart nam de start van de race. Hij kon zijn 14e plaats even behouden, maar daarna verloor hij enkele plaatsen. Bart: “Het mindere vermogen van onze Porsche t.o.v. de andere wagens in Divisie 3 is vooral te merken op de rechte stukken, waardoor ik enkele plaatsen moest prijsgeven. Eens de race een paar ronden verder was kon ik met constante rondetijden van 1.40’ mijn verloren plaatsen goedmaken, en kon ik opklimmen naar een 2e plaats in de Divisie. Ik schommelde constant rond de 15e plaats algemeen, en bij de pilotenwissel kon ik het stuur aan Paul doorgeven op een 8e plaats algemeen."

Paul probeerde op zijn beurt de 2e plaats in de klasse te consolideren maar hij geraakte moeilijk in zijn ritme. Paul: “Ik weet niet goed wat er misliep, maar ik had te kampen met wat overstuur, waardoor ik geen onnodige risico’s genomen heb. Uiteindelijk kon ik de race zonder verdere problemen uitrijden, en pakken we alweer punten voor het kampioenschap."

Het MSE-team kan nu volop aan de voorbereiding voor de 24 Hours of Zolder beginnen, een wedstrijd waar de Divisie 3 wagens wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.