Race Promotion Night 8/11/2014 - review MSE

"The last race of the year" werd voor het Genkse Motorsport Services & Engineering een race met gemengde gevoelens.
Na het succes tijdens de afgelopen 24 Uren Van Zolder (13e algemeen en klassewinnaar) werd alles optimaal voorbereid voor de laatste wedstrijd van het BGDC kampioenschap. De Mini Challenge #666 werd tijdens deze 5-uurs wedstrijd bemand door Gregory Serck, Anthony Michalakis en Bart Van Samang. Ze kwamen uit in een zwaar bezette klasse van maar liefst 25 wagens.
De kwalificaties werden verreden in moeilijke omstandigheden. 62 deelnemers en een koude - halfnatte - piste maakten het er niet eenvoudig op. Bart kreeg de opdracht om in het laatste kwartier van de 45 minuten durende kwalificatiesessie een snelle tijd neer te zetten. Hij maakte er voor het team een thriller van door pas in de allerlaatste ronde de pole in de klasse en een verrassende derde startplaats algemeen te pakken!
De start werd genomen door Anthony. Hij deed dit op voortreffelijke wijze door als vierde de eerste linkse in te duiken, een superstart! Hij legde er onmiddellijk stevig de pees op en nam een kleine voorsprong op de 2e in de klasse. Met constante rondetijden werkte Anthony zijn 2 uur durende stint af. Doordat de Mini minder benzine nodig heeft dan de topwagens, vertoefde Anthony zelfs enige tijd op de eerste plaats algemeen alvorens de Mini binnen te brengen voor de pilotenwissel. Gregory nam het stuur over van Anthony en kon terug het circuit op als leider in de klasse en een vijfde plaats algemeen. Gregory was klaar voor de volgende opmars, maar door een nukkige motor moest hij de pits opzoeken en er zat niets anders op dan de handdoek in de ring te werpen.
De teleurstelling was uiteraard groot, want een zeer goed resultaat lag binnen bereik.
Al bij al blikt het team terug op een super seizoen. Met 2 overwinningen op 4 wedstrijden kunnen Gregory Serck en Anthony Michalakis terugkijken op een geslaagd debuutseizoen. Ze kijken dan ook reikhalzend uit om in 2015 terug aan de start te mogen verschijnen.

MSE press