Na een veelbelovende aanloop zijn de 24u Zolder 2013 voor MSE niet verlopen zoals verhoopt.

De vrije en officiŽle trainingen op donderdag toonden aan dat de langdurige en intensieve begeleiding van Stan Van Samang haar vruchten had afgeworpen.
Met uitermate regelmatige rondetijden en racedata, die tijdens de doorgaans moeilijkere nachtraining zelfs evolueerden in de richting van de andere 3 piloten, bewees Stan dat hij volledig klaar was voor zijn eerste stappen in de autosport.

Dat Bart geen probleem zou hebben om een snelle rondentijd neer te zetten verbaasde niet, net zomin het gemak waarmee Peter Beckers en Jef van Samang al tijdens de trainingen onmiddellijk het juiste wedstijdritme beet hadden. Ze bewijzen hiermee nog steeds onmisbare uithoudingsroutiniers te zijn.

De wedstrijd werd aangevat met de duidelijke opdracht om te finishen.

Na een perfect verlopen eerste stint door Bart, nam Stan het stuur over.
Jammer genoeg is het bij het uitkomen van de Villeneuvebocht fout gelopen, met als resultaat dat de BMW E92 zodanig beschadigd werd dat herstelling tijdens de race onhaalbaar bleek.

Uitvoerige analyse van camerabeelden en racedata hebben intussen aangetoond dat het ongeval kan geklasseerd worden als een, weliswaar bijzonder jammer, race-incident.

Samen met partner AG Metals Recycling, kijkt MSE intussen uit naar de volgende wedstrijd, de 1000 km van Zolder, die gereden worden in november.

MSE Press