Preview 2e manche Belcar - WTCC weekend

Met volle moed richting WTCC weekend.

Het Genkse MSE team heeft zich door de tegenslag in de eerste race van het Belcar Endurance Championship niet uit zijn lood laten slaan. Het team moest toen de handdoek werpen omwille van een gebroken ophanging na een crash, maar is vastberaden om er tijdens de 2e wedstrijd terug te staan.

“Natuurlijk hadden we ons de seizoenstart anders voorgesteld, maar het is nu zo en we moeten terug vooruitkijken", begint teamchef Dominiek Paret. “De schade viel al bij al nog mee, de ophanging en het bodywork was beschadigd maar was snel hersteld. Intussen hebben we de data van het eerste raceweekend kunnen analyseren en daaruit bleek ook dat de motor iets te hoog in temperatuur ging. Met een grotere oliekoeler zal dit ook van de baan zijn."

Peter Beckers en Bart Van Samang zullen in de 2e wedstrijd van het kampioenschap terug de strijd aangaan in de GT Open klasse. “Met de chrono van 1.38.7 tijdens de vorige kwalificatie in het achterhoofd weten we dat de wagen competitief is, sneller kan nog mits de nodige afstelling en het onder controle krijgen van de bandenslijtage. In de GT Open klasse moeten we ons kunnen handhaven in de top 5", laten Peter en Bart weten.

Zaterdag zijn er 2 kwalificaties van telkens 30 minuten gepland, en zondag start de race van 125 minuten om 14h45.