MSE preview Belcar Endurance Championship FIA GT1

MSE blijft trouw aan het Belcar Endurance Championship.

Aanstaande zaterdag wordt het startschot gegeven van het Belcar Endurance Championship 2011
op het Circuit van Zolder. Het Genkse MSE team zal opnieuw aantreden met de BMW 335i waarmee ze in 2010 reeds mooie resultaten kon neerzetten. BMW concessiehouder Peter Beckers zal opnieuw bijgestaan worden door Bart Van Samang.

“We hebben getwijfeld om de BMW in de BTCS in te zetten, maar het format van de Belcar en het opnieuw opnemen van de 24 Uren van Zolder in de kalender spreekt ons veel meer aan, daarom blijven we het kampioenschap trouw", laat Bart weten. “Door het lage aantal tourismewagens dat zal aantreden worden we ondergebracht in de klasse GT Open < 3.500cc, wat ons een mooie oplossing lijkt. In deze categorie zullen we ons moeten weren tegen een aantal Porsches, maar die uitdaging willen we graag aangaan."

Het team heeft de voorbije winter niet stilgezeten. De wagen heeft een nieuwe motor met meer vermogen en koppel, en qua wegligging zijn er een aantal verbeteringen aangebracht waaronder een breder spoor dat voor meer grip en een betere wegligging moet zorgen.
Peter en Bart hebben de BMW tijdens de Belcar Test Day reeds aan de tand kunnen voelen en zijn verheugd met de aanpassingen. Teamchef Dominiek Paret is er van overtuigd dat het potentieel van de BMW nu meer tot uiting zal komen.

Afspraak aanstaande zondag om 11.00u voor de eerste race van het kampioenschap!

MSE Press