MSE heer en meester tijdens de 10 Hours of Zolder

De laatste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2010 werd een kolfje naar de hand
van het Genkse MSE team. Peter Beckers en Bart Van Samang kregen voor deze gelegenheid het gezelschap van Jef Van Samang op de BMW 335i coupé.

In extreme weersomstandigheden werd de race onder safety car gestart. Eerder starten was uitgesloten, omdat het circuit op sommige plaatsen blank stond. De brandweer moest eraan te pas komen om overtollig water weg te pompen.
Bart nam de start van de wedstrijd vanop een 6e plaats in de divisie tourisme. Al snel kwam hij in het goede ritme en wat dan volgde is toch wel opmerkelijk van Van Samang junior. Na een half uur wedstrijd nam hij de leiding in divisie tourisme, en draaide constante rondetijden van 2 tot 3 seconden sneller dan de concurrentie. Het team kon profiteren van een safety car procedure om een snelle tankstop in te lassen, waardoor Bart na een dubbele stint van drie uur het stuur doorgaf aan Peter Beckers. Peter kwam snel in het juiste ritme, en kon moeiteloos de 1e plaats behouden. De maximum puntenscore werd na 2,5u wedstrijd al door Bart binnengehaald, en Peter deed hetzelfde op het vijfde wedstrijduur!
Peter: “Het was een moeilijke stint! Onze BMW heeft een super wegligging en remmen maar het circuit ligt er heel verraderlijk bij. Ik heb een paar rake tikken gekregen maar gelukkig zonder veel schade. We kunnen gezien de omstandigheden een goed tempo aanhouden om onze leidersplaats te behouden."
Jef heeft intussen overgenomen van Peter en doet perfect wat van hem gevraagd werd, de leiding behouden zonder risico’s te nemen. Met nog 2u50 te gaan geeft Jef het stuur over aan Bart, nog steeds aan de leiding in divisie tourisme en op een knappe 9e plaats algemeen!
Jef: “Dit was één van de moeilijkste stints uit mijn racecarrière, de combinatie van de regen met de duisternis is heel verraderlijk. Gelukkig kreeg ik perfect materiaal in handen waardoor ik kon doen wat van mij gevraagd werd."
Bart vatte zijn 2e stint aan met als enige doelstelling de wedstrijd te controleren, en om 21u50 loodste hij de BMW als winnaar in divisie tourisme over de finishlijn, op een fraaie 8e plaats algemeen. Bart:"Dit waren zowat mijn strafste stints ooit, na bijna 6 uur in de wagen kan ik even geen regen meer zien! Dat we zo snel onderweg waren heeft met een combinatie van verschillende factoren te maken. Enerzijds is de auto 100% in zijn set-up en anderzijds zorgden wij als piloten ervoor 100% geconcentreerd te blijven. Een grote pluim voor het team van Dominiek, de jongens hebben een super job geleverd".

Teamchef Dominiek Paret blikt terug op een schitterende race: “Ondanks enkele kleine aanrijdingen in de laatste uren is alles perfect verlopen. Proficiat aan onze 3 piloten en het team. Alles liep gesmeerd, de BMW heeft slechts 6,5 minuten in de pits gestaan, het tweede snelste team na de winnende Audi! Met deze afsluiter hebben we onze plaats aan de top van het tourisme kampioenschap opgeëist." We komen enkele punten te kort voor het kampioenschap maar met de 2de plaats in de divisie en de klasse zijn we tevreden."

MSE Press