MSE vol vertrouwen naar 10 Hours of Zolder

Op zaterdag 13 november eindigt het eerste seizoen van het Belcar Endurance Championship op het circuit van Zolder. Rond de klok van 22H00 zullen de kampioenen bekend zijn in de verschillende klassen. Voor MSE wordt het een belangrijke race. In het klassement van de tourismewagens staat het team als 3de gerangschikt, en in de tourisme categorie 2 op de 2de plaats. Gezien de puntenverdeling tijdens deze 10-uurs wedstrijd kan het kampioenschap nog alle richtingen uit.

Vaste piloten Peter Beckers en Bart Van Samang zullen bijgestaan worden door Jef Van Samang, dit ervaren trio moet in staat zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. MSE heeft dan ook het nodige huiswerk gemaakt en verder gewerkt aan de verbeteringen van de nieuwe BMW 335i Coupé.
“De laatste race gaf ons veel vertrouwen", laat Bart Van Samang weten."De wagen is competitief en mits wat aanpassingen zijn er nog wat Beierse paarden te vinden, maar voor deze wedstrijd zullen we ons vooral richten op betrouwbaarheid en uithouding. Het is en blijft een technische uitdaging om de wagen na 10 uur zonder mechanisch defect aan de finish te brengen. Een strategie hebben we voorlopig niet, maar de teamleiding zal ons tijdens de race afhankelijk van de situatie bijsturen. Samen met Peter en mijn vader ambiëren we alleszins het podium bij de tourismewagens!"