FIA GT3 European Championship Circuit Zolder: review MSE - Belcar

“Podium voor nieuwe BMW coupé"

MSE blikt terug op een geslaagd weekend. Na het pechweekend tijdens de Francorchampagne werd het de maidentrip van de nieuwe BMW 335i coupé. De BMW - die eigenhandig opgebouwd werd in het atelier van MSE - kreeg tijdens deze manche veel aandacht van publiek en piloten.
Peter Beckers werd tijdens dit raceweekend bijgestaan door Bart Van Samang.
Op vrijdagnamiddag werd een vrije training verreden, en deze begon niet al te best. Bart ging in de Jacky Ickx chicane van de piste en tikt licht de muur aan, maar na controle bleek er alleen maar wat blikschade te zijn. De kwalificatie werd op zaterdag verreden onder een mooie najaarszon. Deze sessie resulteerde in een onverhoopte tweede tijd, met een chrono van 1’39"940, op slechts 26 duizendste van de pole in de tourisme klasse. “Het was lang zoeken naar een vrije ronde", gaf Bart na de sessie mee. “Er zit meer in maar vergeet niet dat dit onze eerste race is met de nieuwe coupé op het Circuit van Zolder. De wagen stuurt alleszins zeer goed en vooral de remmen zijn subliem!"

Bart nam de start van de wedstrijd over 125 minuten, en had zich voorgenomen geen risico’s te nemen om een positie te winnen. Na een half uur wedstrijd reed hij op een tweede positie op 10 seconden van de leider, de BMW 130i van G&A. Net op dat ogenblik begon de wegligging van de BMW zwaar na te laten, en moest Bart het tempo laten zakken. Om alle risico’s uit te sluiten werd een pitstop ingelast om een snelle check-up te doen en banden te wisselen. Bart vervolgde zijn stint en gaf de BMW door aan Peter na 1u20 wedstrijd, op een derde positie in de klasse. “Wat er juist gebeurd is kan ik niet verklaren", laat Bart na zijn stint weten. “Een tempo van 1’41" kon ik zonder veel moeite aanhouden, maar opeens kreeg ik enorm veel “roll" in mijn banden en moest ik alles uit de kast halen om de BMW op de piste te houden. Intussen werkte Peter zijn stint zo goed mogelijk af, en kon hij de BMW laten afvlaggen op een 2e plaats in de klasse en een 3e plaats in de divisie tourisme.
Peter Beckers na zijn afsluitende stint: “Ik had alle moeite van de wereld om de BMW op de baan te houden, dit was absoluut niet normaal. Na een korte check-up na de race hebben we vastgesteld dat een stabilisatorstang vooraan afgebroken is. Dit verklaart natuurlijk alle problemen."

Het team zal nu alles in het werk stellen om zich optimaal voor te bereiden voor de seizoensafsluiter, de 10 uren van Zolder. In het kampioenschap staat MSE op een 2e positie in de klasse en op een 3e positie in de divisie tourisme. Het zal een spannende ontknoping worden, daar er tijdens de laatste wedstrijd dubbele punten te verdienen zijn.

MSE Press