Tijdens de 4e manche van het Belcar Endurance Championship kwam het Genkse MSE aan de start met hun nieuwe BMW 335i Coupé. Dominiek Paret en zijn team hebben de laatste weken keihard gewerkt om de BMW aan de start te krijgen, een dikke proficiat voor het ganse team!

Peter Beckers werd voor deze wedstrijd bijgestaan door Jef & Bart Van Samang. De qualificatiesessie op zaterdagmiddag werd door de piloten benut om de nieuwe BMW beter te leren kennen. Er werd geen enkel risico genomen en iedereen draaide zijn verplichte rondjes.
Bart Van Samang kon na een drietal rondjes al een tijd van 2’44" op de tabellen zetten. “Omdat het ABS systeem nog niet werkte en ik de remmen niet vol kon benutten, was ik mij aan het concentreren op de wegligging om nog snel een goede basissetup voor de wedstrijd te vinden. Voor ik het goed in de gaten had draaide ik deze rondetijd, wat me sterk verbaasde. Dit is een wagen met veel potentieel!"

De wedstrijd op zondag werd gestart door Peter Beckers. De doelstelling was om de nieuwe wagen rustig te leren kennen en indien mogelijk een goed resultaat te behalen.
Na 1 ronde moest Peter echter de pitbox al opzoeken. Hij liet weten dat het wiel rechts achter blokkeerde met een spin als gevolg. Een nieuwe band werd gemonteerd en Peter kon terug de piste op. Slechts een aantal ronden later kwam Peter terug de pitlane opzoeken met hetzelfde probleem. “Peter Beckers: ik weet niet wat er juist gebeurde, maar het is alleszins zeer gevaarlijk. Mijn rechter achterwiel blokkeert op de meest onmogelijke momenten, ik krijg zelfs niet de kans om in te grijpen en voor ik het weet sta ik rond."
Uiteindelijk bleek een defect sperdifferentieel de oorzaak van de problemen, en besliste het team om de wedstrijd niet verder uit te rijden. “Dominiek Paret: jammer dat het sperdifferentieel het begeven heeft. Dit onderdeel hebben we gebruikt uit de vorige 1-serie en was nieuw van vorige wedstrijd. Als we met de 1-serie waren komen rijden hadden we dit probleem ook gekend. Anderzijds is het voor ons een hele opsteker dat de nieuwe BMW geen enkele lekkage, elektrische storing of ander probleem gekend heeft."
Het team gaat zich nu optimaal voorbereiden op de volgende wedstrijd binnen 3 weken in het kader van het “FIA GT3 European Championship" te Zolder.

MSE press