2e pole position en derde podium op rij voor MSE!

De wedstrijd van het Belcar Endurance Championship in het kader van de 25 uren VW Fun Cup werd een schot in de roos voor het Genkse MSE team.
Jef en Bart Van Samang waren de piloten van dienst op de BMW 130i GTR.

Op vrijdag tijdens de vrije training werden de laatste aanpassingen aan de setup gedaan om de qualificaties in optimale omstandigheden te kunnen aanvatten. Tijdens de qualificaties vertrok Bart zo snel mogelijk om onmiddellijk een goed tijd te kunnen realiseren. Dit lukte en in zijn tweede ronde zette Bart een mooie 2’38"707 op de tabellen. Deze tijd werd tijdens de rest van de qualificaties niet meer bedreigd en zo pakte Bart zijn tweede pole van het seizoen.
Jef, die terug achter het stuur kroop na een half jaar inactiviteit, paste zich snel terug aan aan de BMW en voelde dat het goed zat voor de wedstrijd.

Bart van Samang nam de start voor zijn rekening. Hij kwam tijdens de eerste ronde al binnen voor zijn eerste van drie verplichte pitstops. Hierdoor had Bart vrije baan en kon hij een vlot tempo aanhouden. De eerste stint verliep perfect en na een uur gaf Bart het stuur over aan Jef in 4e stelling in de klasse en 18e algemeen.
Jef kreeg echter al vlug te maken met bandenproblemen, en beleefde een moeilijke stint. Hij moest het onderste uit de kan halen om de BMW op de baan te houden en na zijn stint van een uur waren de banden tot op de draad versleten. “Voor de Michelins is het nog zoeken naar de juiste setup. Op één of ander manier hebben we snellere slijtage dan de andere BMW 1 series, maar met de ervaring die we deze wedstrijd opgedaan hebben staan we weer een stuk verder", vertelt teammanager Dominiek Paret.
Bart vatte na 2 uur wedstrijd zijn 2e stint aan in derde positie in de klasse, maar kon nog opklimmen naar een 2e plaats in de klasse achter de Beliën BMW en voor de BMW van De Vocht-Van Loo.
Na dit schitterend resultaat staat het team 2e in het kampioenschap!