MSE gaat de strijd aan in het Belcar Endurance Championship

Motorsport Services & Engineering zal in 2010 present tekenen voor het nieuwe Belcar kampioenschap.
Het team uit Genk beschikt over 2 BMW’s met het potentieel om mee te strijden voor het podium in de tourisme klasse.

De nieuwe BMW Coupé zal bemand worden door Peter Beckers en Bart Van Samang. Voor de lange wedstrijden zullen zij bijgestaan worden door Jef Van Samang.
Deze BMW Coupé is een nieuwe wagen die opgebouwd werd door Dominiek Paret in het atelier van MSE, en zal ingezet worden vanaf de 2e wedstrijd te Francorchamps.
Bart Van Samang: “Ik kijk er naar uit om met onze nieuwe Coupé aan de start te verschijnen! Als ik zie hoe de wagen opgebouwd is kan ik niet anders dan tevreden zijn met mijn zitje voor dit seizoen. De eerste races zal er nog wat afstelwerk aan te pas komen, maar we zijn ervan overtuigd dat we met deze wagen vlug competitief zullen zijn. Tijdens de eerste wedstrijd zullen we een beroep doen op de BMW 130i GTR, waar ik al goede ervaringen mee gehad heb."

De tweede wagen die het team tijdens enkele wedstrijden zal inzetten is de BMW 130i GTR die in 2009 vicekampioen werd in klasse 3 van de DSMEC. Deze BMW werd voorzien van enkele evoluties en is zeker een te duchten concurrent. Tijdens de Belcar Test Day hebben Peter Beckers en Bart Van Samang de nodige afstellingen voor de eerste race gedaan. Beide piloten zijn zeer tevreden met de vooruitgang die de wagen gemaakt heeft, en gaan tijdens de Gordon Finest Race strijden voor een mooi resultaat in de tourisme klasse.