Review MSE "perfect resultaat" 10 Hours of Zolder

“Dit resultaat kan tellen", waren de eerste woorden van Bart Van Samang, na zijn afsluitende dubbele stint die de MSE BMW een 9de plaats algemeen en 3de plaats in klasse 3 opleverde."Het was een gok van de teamleiding om zo nog enkele plaatsen goed te kunnen maken en puur op karakter is het me gelukt."
MSE is zeer tevreden met het resultaat. De punten van de 2de plaats na 5 uur race en de 3de plaats na 10 uren race leverden ook nog eens een 2de podiumplaats op in het algemene eindklassement van klasse 3. In het team championship eindigt MSE op een 4 plaats.
Harry Peeters, die de start nam op een natte piste, kreeg de opdracht om regelmaat aan de dag te brengen. Harry deed dit perfect en na bijna 2 uur race nam Bart van Samang het stuur over. Door de opdrogende piste kreeg Bart opgesneden slicks gemonteerd; geen ideale keuze bleek achteraf want de banden gaven niet de grip die verwacht werd, de wagen schoof naar alle kanten. Niettegenstaande dit komt de gele BMW na 4 uur wedstrijd op de 9de plaats algemeen en 2de in de klasse terug pitten, om het stuur over te geven aan vader Van Samang. Jef gaat met het mes tussen de tanden de baan op en om zijn plaats te verdedigen en met constante rondjes tussen de 1.46 en 1.48 werkt hij een perfecte stint af. Frank en Harry werken vervolgens de volgende 2 relais af met als enige opdracht te finishen.
Met nog drie uur voor de boeg neemt Bart het stuur terug over op de vijfde plaats in de klasse en 12de algemeen. Met een berekende gok om na 1,5 uur enkel te tanken en geen pilotenwissel door te voeren kon Bart de 3de plaats in de klasse overnemen en consolideren tot aan de zwart-wit geblokte vlag.
Tevreden gezichten alom bij het team. Het kwartet rijders heeft uitstekend zijn best gedaan. De wagen heeft het uitgehouden en de teamleiding heeft op de juiste momenten de beslissingen genomen die het moest nemen.
"Als teamchef kan ik niet anders dan tevreden zijn", geeft Dominiek Paret aan… “9de algemeen, 3de in de klasse en als we goed gerekend hebben worden we zelfs 2de in het eindklassement van klasse 3".
MSE press