MSE behaalt podium tijdens DSMEC manche Truck Grand Prix

MSE stond tijdens de afgelopen DSMEC manche in het kader van de Truck Grand Prix aan de start met de gele BMW nr 315, bemand door Harry Peeters en Bart Van Samang. Frank Jennen diende voor deze wedstrijd forfait te geven.
Jef Van Samang werd ingeschakeld als reservepiloot voor Bart, die zijn comeback maakte na een jaar inactiviteit wegens rugproblemen. De BMW 130i met het startnummer 316 werd niet van stal gehaald, wegens beroepsverplichtingen van Peter Beckers.

Het raceweekend begon met een negatieve noot. Op donderdag 10/09 werd aan het MSE atelier een inbraak in de vrachtwagen van het team vastgesteld, waarbij diverse materialen gestolen werden, waaronder een quad, telecommunicatie, persluchtsleutels edm…

Op vrijdagmiddag kreeg Bart de kans om de BMW aan de tand te voelen, om zodoende terug wat ritme op te doen voor het raceweekend. De test verliep vlot zowel voor wagen als piloot.
Bart: "Het is toch terug wennen na zo’n lange periode van inactiviteit, maar ik voelde me al snel terug vertrouwd met de wagen. De rugproblemen bleven beperkt, waardoor ik mezelf fysiek fit genoeg bevond om het weekend te starten.’

Tijdens de kwalificatie op zaterdag reden Harry en Jef een aantal rondjes om de BMW op te warmen, en waren beide tevreden met het gedrag van de wagen.
Hierna nam Bart het stuur over om jacht te maken op een vrij rondje. Meteen bewees Bart zijn goede vorm door vrij snel een rondje 1.43.730 uit zijn mouw te schudden, op dat ogenblik goed voor de derde startpositie in klasse 3. Bart ondernam nog een aantal pogingen om de chrono scherper te stellen, maar dit was door het drukke verkeer niet meer mogelijk.
Na de kwalificatie werd de knalgele BMW jammer genoeg naar de laatste startrij verwezen omdat Van Samang senior net iets te hard door de pitlane kwam gesnord.

Hoewel het team moest vertrekken vanop de laatste startrij, was de drang om goed te presteren niet minder groot. Harry Peeters nam op schitterende wijze de start van de wedstrijd, en loodste de gele BMW zonder fouten door het peloton. Positie na positie werd gewonnen en Harry kon na een 50-tal minuten aansluiting krijgen bij de top-5 van de klasse!
Bart nam het stuur over van Harry na een perfecte pitstop, en had maar 1 doel voor ogen: het podium. Bart kwam snel in het goede ritme, en met strakke maar gecontroleerde rondjes baande hij zich een weg naar de derde plaats in klasse 3 en een 12 plaats algemeen.

Dit podium is een hele opsteker voor het team, na de pech tijdens de vorige wedstrijden en het begin van het weekend. Dominiek Paret en zijn team hebben een sterk staaltje teamwork en strategie laten zien, hetgeen zich loonde in dit schitterende resultaat!