MSE klaar om klassement te verdedigen in klasse 3

Aanstaande zondag 14 juni wordt in het kader van de X-Day de derde race van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 verreden. Na de eerste twee races op Spa-Francorchamps en Circuit Zolder is MSE klaar voor de 500 km van Zolder.
Niemand had op voorhand durven dromen om deze wedstrijd te kunnen starten als medeaanvoerder van het klassement in klasse 3. De MSE BMW 1M GTR deelt de eerste plaats in het kampioenschap met de BMW 120d van De Vocht / Van Loo.
“Regelmaat met twee podiumplaatsen heeft ons zover gebracht, laat Dominiek Paret weten. Het blijft een endurance kampioenschap waar regelmaat primeert. We hebben in de winter hard gewerkt om de wagen betrouwbaar te maken en de juiste set-up te vinden voor Frank en Harry, hetgeen nu beloond werd met twee maal een derde plaats."
Als we de tussenstand verder analyseren merken we dat de top vijf negen punten verschil toont. Voor deze wedstrijd over 500 Km is dus de hoofdopdracht finishen. Zoals steeds zal de equipe op de BMW 1 GTR bestaan uit Frank Jennen en Harry Peeters.

Op de witte BMW 130i zullen Peter Beckers en Jef Van Samang bijgestaan worden door de ervaren Kurt Raes. Kurt is geen onbekende voor MSE, hij betwiste in het verleden reeds meerdere wedstrijden met het team, en na een jaar inactiviteit is Kurt terug van de partij. Na het uitvallen in de tweede race op Circuit Zolder vertrekken Peter, Jef en Kurt zondag vanuit een 9e positie in de tussenstand.
Het team ambieert voor beide wagens de top 5 in klasse 3, waarvan één podium!

MSE Press