Tweede podium voor MSE tijdens Belgian Race Kick Off

Motorsport Services & Engineering behaalde tijdens de tweede wedstrijd van het DSMEC kampioenschap een tweede podium op rij. Frank Jennen en Harry Peeters zijn er opnieuw in geslaagd de derde trede van het podium te behalen
De wagenbezetting van beide BMWs bleef ongewijzigd sinds de eerste wedstrijd.
Frank Jennen en Harry Peeters bemanden het nr 315, en Peter Beckers werd op het startnummer 316 bijgestaan door Jef Van Samang.

Tijdens de qualificatie was het omwille van het groot aantal deelnemers voor beide wagens een moeilijke opgave om een snelle tijd neer te zetten. Er werd daarom geen enkel risico genomen en het team stelde zich tevreden met een 9e startplaats voor Harry Peeters en 13e plaats voor Peter Beckers.

Harry en Peter namen de start van de wedstrijd en konden de kettingbotsing ontwijken die zich voordeed aan de kop van het peloton. De eerste pacecar was een feit, en alle wagens moesten in ronde 2 door de pitlane passeren om de brokstukken op de start-finishlijn te kunnen opruimen. Beide BMWs konden hun positie handhaven en na enkele ronden werd het veld opnieuw losgelaten. Zowel Peter als Harry konden een vlot tempo aanhouden en klommen gestaag op in klasse 3.
Na 19 ronden komt Peter Beckers plots de pits ingedoken. Er blijkt een olieleiding afgebroken te zijn en Peter en Jef moeten noodgedwongen de strijd staken.

Harry kan intussen zijn negende startplaats in de klasse omzetten naar een 6e positie.
Na 50 minuten wedstrijd is er opnieuw een code 60, en hiervan wordt gebruik gemaakt om de pilotenwissel met Frank uit te voeren.
Met extra liters benzine aan boord begint Frank aan een uistekende stint. Met constante rondetijden van 1,47 brengt hij de gele BMW naar een derde plaats in de klasse met 14 sec voorsprong op de 4e in de klasse. De BMW van Werckx en de Saker van Jeuris - Vetters zijn intussen te ver weg. Na de laatste code 60, op een 20-tal minuten van het einde, is de voorspong op de BMW 120d van De Vocht-Van Loo plots gehalveerd.
Johan Van Loo nadert, maar Frank houdt het hoofd koel. Hij kan de voorsprong behouden en stuurt voor de tweede maal op rij de BMW als derde over de finish, na een spannende eindsprint.

Tevredenheid alom. Harry en Frank staan opnieuw op het podium en doen in de tussenstand een goede zaak. Frank:"we gaan nu proberen zo regelmatig mogelijk te zijn. Als we zo kunnen blijven scoren gaan we een mooi seizoen tegemoet. De wagen is op en top in orde, en hierbij zeker ook een pluim voor de mecanos onder leiding van Dominiek Paret."