Preview & Review Dunlop Sport Maxx Endurance Cup - "Truck Grand Prix"

Frank Jennen en Harry Peeters, die de BMW M1 GTR bemanden, hadden de opdracht de huidige stand in het kampioenschap te verdedigen. Als 6de in de klasse en 19de algemeen kwamen ze uit de qualificaties met de BMW M1 GTR.
De BMW 130i met aan het stuur Marc Vanmanshoven en Jef Van Samang liet in de qualificatie een 1.52 optekenen en startte van op 27ste plaats.

Op zondag in de late namiddag werden de wagens voor een race over 125 minuten losgelaten op het Zolderse asfalt. Harry en Frank brachten het er met een mooie vierde plaats in de klasse en een 13de plaats algemeen goed vanaf. Als snelste wedstrijdronde noteerden we een 1.47. De Zilveren BMW 130i moest net zoals in de manche van de 24 Hours of zolder vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Marc en Jef moesten op een tiental minuten van het einde met een defecte cardanas de opgave melden.Amper 14 dagen geleden haalde MSE nog een schitterend podium tijdens de DSMEC manche van de 24 Hours of Zolder. Voor de volgende westrijd in het kader van de Truck Grand Prix zijn de equipes opnieuw door elkaar geschud.

De knalgele BMW M1 GTR zal tijdens deze wedstrijd over het zolderse asfalt gepiloteerd worden door Frank Jennen en Harry Peeters. Beide piloten behaalden tijdens de recente 24 Uren van Zolder nog een mooie 3de plaats in hun klasse met de Aston Martin GT4.
Bart Van Samang moet noodgedwongen vanuit de box toekijken, omwille van aanhoudende rugproblemen. Bart: "Ik heb al een tijdje rugproblemen, maar zolang ik blijf racen kan ik hiervan moeilijk revalideren. Daarom wil ik nu een paar maanden rust inlassen om er nadien weer volop tegenaan te gaan."

De BMW 130i zal gedeeld worden door Marc Vanmanshoven, Jef Van Samang en Peter Beckers. Ze hopen de pech van de vorige wedstrijd te kunnen rechtzetten, en door regelmaat te kunnen eindigen op een verdienstelijke positie.

Gezien de stand in het kampioenschap staat er nog veel op het spel. De nr 315 staat momenteel gedeeld vierde en mits een goed resultaat kan de derde plaats en stuk dichterbij komen.

MSE Press.