BMW M1 GTR op het podium!

De DSMEC wedstrijd die verreden werd tijdens het raceweekend van de ďMenzo 24 Hours of Zolder", heeft voor MSE het lang verhoopte resultaat gebracht. Bart Van Samang en Peter Beckers wisten de knalgele BMW M1 GTR naar een schitterende 2de plaats in de klasse te rijden.
Met een knappe 1.42í59" wist Bart de gevleugelde BMW op een 7de startplaats te qualificeren. In klasse 3 was enkel de Mazda van de familie Van Herck sneller.
Marc Vanmanshoven en Jef Van Samang, samen aan de start met de BMW 130i , wisten zich te plaatsen als 32ste op de grid, met 1.53í als trainingstijd.

Met 46 wagens doken ze de eerste linkse bocht van Circuit Zolder in. Bart nam de start op de M1 GTR en liet enkele wagens passeren, om na enkele ronden het gepaste ritme te vinden. Stelselmatig kon hij enkele plaatsen opschuiven en de voorsprong op de 3de in de klasse vergroten. Intussen was na 5 ronden Marc Vanmanshoven met de BMW 130i reeds de pitlane moeten induiken met een haperende gasklep. Dit euvel was niet te herstellen, wat een spijtige opgave betekende voor Marc en Jef.

Peter Beckers, de gelegenheidsteammaat van Bart, nam na 1,5 uur wedstrijd en een supersnelle pitstop het stuur over. De opdracht voor Peter was duidelijk: de klus klaren en de voorsprong op de 3de plaats behouden. De eerste plaats was sowieso ongrijpbaar, vermits de leiders, het duo BeliŽn-Cuyvers, het zonder tankbeurt kon uitzingen.
Bart en Peter werden uiteindelijk als 9de algemeen afgevlagd en 2e in klasse 3. Zo konden ze de tweede trede van het podium in klasse 3 betreden, een resulaat waar zowel piloten al teamleiding bijzonder tevreden mee zijn.

MSE zal nu alles in het werk stellen om de wagens voor de volgende wedstrijd, tijdens de Truck GP, opnieuw in optima forma aan de start te brengen

MSE Press