Review Go Fast X-Days 500 Km van Zolder

MSE verscheen tijdens de 500km van Zolder aan de start met 2 BMWs.
De 1M GTR met startnummer 315 werd bemand door Frank Jennen, Bart Van Samang en Harry Peeters. De nieuwste aanwinst van het team, de BMW 130i met het nr. 316, werd bemand door Marc Vanmanshoven, Peter Beckers en Jef Van Samang.
De maidentrip van de nieuwe BMW 130i is goed verlopen! Ondanks het feit dat er geen mogelijkheid geweest is om met de wagen te testen hebben wagen en piloten de race tot een goed einde gebracht.
We hadden voor de race geen enkele testkilometer kunnen afleggen, doet Marc zijn verhaal. MSE heeft keihard gewerkt om de wagen tijdig klaar te krijgen. Pas enkele weken geleden hebben we beslist de 130i in te zetten in plaats van de vertrouwde Compact, die intussen van eigenaar gewisseld is"."Een 16de plaats algemeen en 6de in de klasse is een mooi begin, gaan Peter en Jef verder. Potentieel heeft de wagen zeker maar de 3000cc motor heeft vermogen te kort om met de top van de klasse te wedijveren. We hebben nu tijd tot eind augustus om de nodige aanpassingen en afstellingen te doen."
Het raceverloop van de knalgele 1M GTR verliep minder goed. Bart kon tijdens de qualificatie wel een mooie 1.43333" op de tabellen zetten, hetgeen resulteerde in een 3e startplaats in de klasse en 13e algemeen.
Bart:" het ging bijzonder goed in de qualificatie. De 1.43 was onverhoopt, want ik kon het volle vermogen van de BMW niet benutten en het was druk met 53 wagens op het circuit. Mede door de zware crash van enkele weken geleden was dit een hele opsteker voor team en piloten."
Bart nam de start van de race en vatte deze rustig aan. Hij verloor enkele plaatsen maar kon deze na enkele ronden goedmaken door zichzelf een strak tempo op te leggen. Hierdoor toefde hij constant in de top van de klasse. Na 1,5 uur wedstrijd gaf Bart het stuur over aan Frank voor zijn stint. Frank kwam snel in het goede ritme, maar na een uur ging het mis bij het uitsturen van de Villeneuve-chicane. Frank slipte op een oliespoor en de BMW belandde in de muur, met de definitieve opgave als gevolg.
Frank doet ontgoocheld zijn verhaal:"MSE heeft hard gewerkt om de wagen na de crash tijdens een donderdagtraining te herstellen en nu dit. Komt er nog bij dat we de knappe tijd en stint van Bart niet hebben kunnen afmaken. We zijn alleszins overtuigd van het potentieel van onze wagen en nu kunnen we verder testwerk verrichten om er tegen de volgende wedstrijd weer volop voor te gaan!"