MSE en DGR Motorsport gaan samenwerken

Het Limburgse MSE team en DGR Motorsport slaan de handen in elkaar voor het Belcar Original seizoen 2007.

Paul Grutman: "De gesprekken met MSE zijn zeer vlot verlopen. Na een rampjaar heb ik nood aan stabiliteit en vertrouwen en MSE staat gekend als een goed gestructureerd team met een zeer ervaren en bekwame leiding. De Porsche 996 BiTurbo zal in de Divisie 3 uitkomen, de klasse die "Belcar Specials"gedoopt werd en MSE zal instaan voor het onderhoud en de service tijdens de races. Mijn ambitie is om dit jaar alle wedstrijden te finishen en zodoende onze partners de nodige return te geven. MSE heeft er bewust voor gekozen om maar één wagen in de Belcar te laten rijden. Vandaar dat ik er dan ook het volste vertrouwen in heb dat dit een goede samenwerking gaat worden".

"2007 zal dus nog een jaar met de Porsche worden", gaat Grutman verder. "Het motormanagement zal wel serieus onder handen genomen moeten worden, maar ook daar heeft MSE met Dominiek Paret een uitstekende reputatie mee opgebouwd. Wie de andere rijders zijn maken we 16 maart op onze persvoorstelling bekend. De gesprekken zijn bijna afgerond."

Dirk Willems van MSE is eveneens opgetogen met de beslissing van DGR Motorsport: "Ook wij als MSE zijn tevreden met deze samenwerking. Dit is voor ons een belangrijke stap voorwaarts en past perfect in het groei scenario dat we voor MSE uitgeschreven hebben.
Het aanbieden van een compleet service pakket is uiteindelijk ook waar MSE, zijnde Motorsport, Services en Engineering voor staat. In feite is het onderhoud en de service tijdens de races maar een deel van onze activiteiten. Onze doelstelling is een optimaal rendement te garanderen aan diegenen die van onze diensten gebruik maken. Daarom ook hebben we bvb vorig jaar bewust fors geïnvesteerd in het uitbouwen van onze hospitality ruimte. Iets wat dit jaar ongetwijfeld zijn vruchten afwerpt. Bovendien begeleiden we onze klanten in het benaderen van nieuwe en bestaande sponsors door te tonen hoe men op een professionele manier met motorsport sponsoring en marketing dient om te gaan. Tenslotte is dat de kern van de zaak en een absolute must om op lange termijn te kunnen samenwerken."

"Paul en ik zitten wat dat betreft op dezelfde golflengte en daarom kiezen we ook bewust om in 2007 alleen de Porsche in te zetten. Bovendien stelt dit ons in staat om ons vanaf dit jaar reeds toe te leggen op het seizoen 2008, waarvoor er plannen zijn om met een GT3 of GT4 te kunnen starten."

MSE zal naast dit project ook de BMW E46 Coupé met Peter Beckers en de BMW Compact met Marc Vanmanshoven inzetten in de Belgian Touring Car Series. Hierover later echter meer.